Retkeilyblogeja

Vegeretki

vegeretkiVegeretki on helsinkiläisen partiolippukunta Korven Koukkaajien projekti, jonka avulla he jakavat omilla retkillään ja leireillään hyväksi havaittuja kasvisruokareseptejä. Reseptit on tehty myös hintatietoisen retkeilijän kukkaroa ajatellen, ja jokaisen ohjeen yhteydessä kerrotaan annoskohtainen kustannusarvio.

Vegeretki on lyhyen toimintansa aikana onnistunut tuottamaan todella laajalti monipuolista sisältöä ja varmasti sitä kautta kannustanut uusia ihmisiä kasvisruokavalion pariin.


Tunturikeittiö.com

Tunturikeittiö-blogi - Eräkeittokirja vaeltajille ja seikkailijoilleTunturikeittiö.com on eräkeittokirja vaeltajille ja seikkailijoille. Tunturikeittiö kirjoittaa erittäin asiantuntevalla otteella ruoanlaitosta eräolosuhteissa ja käytännössä kaikki ruoat on joko tehty vaelluksella tai ovat ainakin vaellukselle sopivia. Kasvista ja kalaa painottavia erägourmet-reseptejä on kattava valikoima. Huolimatta haastavista olosuhteista, joihin nämä ateriat on tarkoitettu, niin niitä lukiessa tulee yksinkertaisesti nälkä.

Reseptien lisäksi Tuntirikeittiöstä löytyy erinomaiset ohjeet ruokien kuivatukseen vaellusta varten sekä paljon tietoa retkiravitsemuksesta ja jonkin verran matkakertomuksia, jotka antavat vinkkejä ja inspiraatiota tulevien reissujen suunnitteluun. Tunturikeittiön Mitä syödä vaelluksella -Facebook-sivu on myös aktiivinen.


Retkipaikka.fi

Retkipaikka

Retkipaikka.fi on kenties Suomen suosituin retkeilyblogi, josta löytyy satoja kohdevinkkejä, tuhansittain upeita kuvia eri retkeilykohteista, karttoja ja viihdyttäviä tarinoita retkeilystä ja ulkoilmaelämästä. Retkipaikan kymmenien yksityisten kirjoittaen yhteisö retkeilee monipuolisesti lähimetsistä aina Lapin tuntureille asti, joka takaa sen että Retkipaikka-blogista löytyy tietoa ja inspiraatiota sekä aloitteleville ja kokeneemmillekin retkeilijöille.

Retkipaikan kirjoittajat myös testaavat ja arvioivat lähes kaikkea retkeilyyn liittyvää aina risukeittimestä kenkien lattialämmitykseen. Näistä testeistä löytyy sekä hyvää infoa erilaisista retkellä tarvittavista tuotteista sekä tuotteista, joita emme edes tienneet olevan olemassa! Retkipaikan Facebook-ryhmässä on erittäin aktiivista keskustelua lähialueiden retkeilystä.


Retkinikkari.fi

RetkinikkariRetkinikkari.fi opastaa retkeily- ja erätaitoja yksinkertaisen kekseliäiden niksien kautta. Retkinikkari Joppe Ranta on tuttu myös TV2:n Erätulilla-ohjelmasta. Retkinikkarin vinkeillä saa varusteista – ja niiden puuttuessa tilapäisvälineistä – tehtyä mitä tahansa retkeilijä voi tarvia!


Ylämäki

Ylämäki-blogiAinaylamaki.blogspot.fi on blogi retkeilystä, vaeltamisesta, ulkoilusta ja kaikesta siihen löyhästikin liittyvästä. Myös Retki-lehdessä ilmestyviä juttuja kirjoittava bloggari

 

Tiedätkö hyvän retkeilyblogin joka puuttuu listalta? Ilmianna se meille bonfireappetit_ät_gmail.com!