Pirteä ja raikas pikajälkkäri

raparperi

Raparperitosca – Uutelan ulkoilualue, +2°C, Trangialla

Keväisen Suomen Luonnon Päivät -menumme yhdessä Vegeretki-blogin kanssa on edennyt jo kolmanteen osioon eli siirrymme jälkiruoan pariin. Kuten jo arvata saattoi, olemme edelleen kasvisruokailijoita suosivalla reseptillä liikkeellä.

Tällä kertaa halusimme valmistaa jälkiruoan, minkä voisi tehdä nopeasti ilman turhia käyntejä kaupan herkkuosastolla. Aina ei ehdi varautumaan ja herkkuhammasta saattaa toisinaan alkaa kolottamaana vimmatusti viisi minuuttia ennen retkelle lähtöä, mutta ei hätää! Tämä annos syntyy vaivatta aivan tavallisista keittiökaappien aineksista sekä keväisen puutarhan satokasvista, raparperista.

Kerros kerrokselta

Ainesosat:

  • Murukeksejä 50-100 g, esim. kaurakeksi tai vastaava
  • Kuohukermaa n. 2-3 dl
  • Voita 2 rkl
  • Mantelilastuja
  • Suurustukseen sopivia jauhoja (peruna/maissi)
  • Sokeria
  • Tuoretta raparperia

Kuori ja paloittele raparperin varret noin sentin pituisiksi osiksi ja keitä ne hiljalleen pehmeiksi. Suurusta pehmenneet raparperit kiisseliksi jauhoilla ja lisää sokeria maun mukaan. Vispaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Jos mukaasi ei tarttunut vispilää, tsekkaa täältä kuinka homma hoituu metsävarustein!

Ruskista kevyesti mantelilastut voissa ja keitä niitä vesi-sokeriliemessä kunnes saat sopivan tahmean seoksen aikaiseksi.

Murskaa kuksaan tai muuhun syvään kuppiin pohjalle keksejä sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Lisää näiden päälle lämmintä raparperikiisseliä ja kerrosta tämän päälle kermavaahtoa. Aseta lopullisena silauksena mantelikuorrute kermavaahdon päälle ja tarjoile esimerkiksi kunnon pannukahvien kera. Helppoa ja nopeaa!

Raparperitoscaa a.k.a partiolaisten pappilanhätävaraa nammmh! #vegeretki #blogiyhteistyö #luonnonpaivat #partioscout

A post shared by Bonfire Appétit (@bonfireappetit) on

Comments

comments