Kevään makuja kaupunkimetsänuotiolla

Parsaa ja halloumia sitruunakvinoalla – Uutelan ulkoilualue, +2 °C, nuotiolla

Kevään luonnon päivää juhlitaan toukokuun 20. päivä teemalla ”Villiinny keväästä”. Toistaiseksi kevät on oikuillaan villiinnyttänyt kansaa jo meteorologeja myöten, eikä tunnelma ollut erityisen helteinen myöskään retkellämme Uutelaan huhtikuun lopulla. Tunnelma oli hyytävästä kelistä huolimatta lämmin, sillä paikalla oli meitä ilahduttamassa väkeä myös maanmainiosta Vegeretki-blogista.

Vegeretki suunnitteli pyynnöstämme tämän keväisen luonnon päivän teemamenun. Aloitimme herkuttelun korvasienikeitolla, josta jatkoimme pääruoan pariin. Kyseinen pääruoka esittelee erinomaisella tavalla kevään makuja ja on mainiosti valmistettavissa myös kotikonstein, vaikkapa kotigrillissä mikäli nuotiopaikkaa ei ole syystä tai toisesta saatavilla. Parvekegrillaaja toki ottaa mahdolliset käryt huomioon ja varautuu tarjoamaan tätä herkullista ruokaa myös tuoksun houkuttelemille naapureille!

Pääruoan grillikomponentit ovat monille varmasti tutut parsa ja halloumi, jotka tarjoillaan herkullisen sitruunakvinoan kanssa. Kvinoa on luontaisesti gluteenittomana yksi tämän hetken muotiruoista. Erityisesti sitruunankuorella maustettuna yhdistelmä grillatun parsan ja halloumin kanssa olisi suorastaan taivaallinen!

Ainekset 4:lle

  • Tuoretta parsaa 1000 g
  • Halloumijuustoa 400 g
  • Kvinoaa 2,5 dl
  • (Luomu)sitruuna
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Valkosipulinkynsi (puolikas tai pieni)
  • Tuoretta persiljaa

Valmistus kannattaa aloittaa samanaikaisesti sekä keitettävän kvinoan että grillattavien halloumin ja parsan suhteen.

Parsat huuhdellaan ja niistä poistetaan kanta. Halloumi puolestaan valmistellaan pilkkomalla se sopiviksi siivuiksi. Molempia paistetaan öljytyllä pannulla miedolla lämmöllä hyvä tovi, kunnes parsa on pehmennyt hieman mutta on suutuntumaltaan kuitenkin yhä sopivan napakkaa. Halloumin paistossa on syytä olla tarkkana, sillä hetken paistamisen jälkeen juusto alkaa ruskistua melko nopeasti.

Kvinoa huuhdellaan ennen keittämistä, jotta sen kuoressa oleva saponiini liukenee ja karvas ominaismaku hälvenee. Keitettäessä kattilaan lisätään yksi osa kvinoaa ja kaksi osaa vettä. Kiehuvaan ja suolattuun veteen lisättyä kvinoaa ei tarvitse sekoittaa lainkaan keittämisen aikana, sillä tämä tekee kvinoasta helposti liisterimäistä. Noin vartin keittelyn kuluttua vesi on imeytynyt kvinoaan, jolloin joukkoon lisätään pestyn sitruunan kuori, sitruunamehu, öljy ja mausteet.

Tarjoa välittömästi ja onnittele itseäsi loistavasta menuvalinnasta!

 

 

Comments

comments