Vuoden verran vanhempi

… eli blogimme perinteinen vuosikatsaus

Vuosi 2016 toi blogillemme monen monta erilaista ja uutta tuttavuutta. Kaikkiaan kymmenen postauksen myötä pääsimme kokkailemaan perinteisen retkinuotion lisäksi mm. suoraan radiolähetykseen, 17 000 leiriläisen partioleirille, ja keskelle Helsingin ydinkeskustaa. Loppuvuodesta homma paisui siinä määrin, että päätimme etabloitua retkiruokaskeneen entistä vahvemmin perustamalla blogimme nimeä kantavan yhdistyksen.

Viime vuosi sai loistavan startin lähes legendaariseen suosioon nousseiden yksivuotissynttäreidemme myötä. Bonfire Appétit -metsägaalaa juhlisti kanssamme Nuuksion Kolmoislammilla kaikkiaan viitisenkymmentä innokasta retkiruokailun ystävää. Myös suomalainen luonto näytti parastaan tuona päivänä, kun aamun totaalinen whiteout kääntyi mitä kauneimmaksi auringonpaisteeksi.

metsägaala

”Olisiko vinkkejä hirven sydämen valmistukseen?”

Olen kuluneen vuoden aikana ollut erittäin ilahtunut blogimme vaikutuksesta retkiruokakulttuuriin, ainakin omassa ystäväpiirissämme. Varsinkin Instagramissa #bonfireappetit -tunnisteen takaa löytyy reilusti sisältöä, jota lukijamme ovat omilta metsäkokkailuiltaan julkaisseet.

Varsinkin kaveripiiristämme tiedustellaan myös melko säännöllisesti vinkkejä retkiruoaksi, tai valmistusniksejä hieman erikoisempiin toteutuksiin. Vastaus ei tietenkään aina löydy kuin apteekin hyllyltä, mutta ainakin allekirjoittanutta ilahduttaa suuresti se rohkeus, jolla uhkarohkeita retkiruokaideoita lähdetään toteuttamaan! (Tiina, jos luet tämän niin kerro kuinka sen sydämen kanssa kävi!)

”Hetkinen, onks toi kaasupoltin päällä?”

Vuoden ehkä erikoisin kokemus oli kokkailu Bassoradion studiossa. Veimme H-Hetken juontaja Herkuleksen mielikuvitusretkelle Helsingin keskuspuistoon (linnunlaulu Youtubesta taustalle saa ihmeitä aikaan) ja kokkailimme nuudelikeittoa lähetyksen lomassa. Jossain vaiheessa tuottaja tosin kielsi Pocket Rocketin käytön studiokopissa, mutta keitto oli siinä vaiheessa jo onneksi hyvällä mallilla. Kahvitkin saatiin keiteltyä studion ulkopuolella muutaman biisin aikana.

Radiossa napa täynnä @bassoradio @herkules81 @spynno @antti010

A photo posted by Bonfire Appétit (@bonfireappetit) on

Yksi vuoden kohokohdista oli toki myös pop up -ravintolan pitäminen Haltin lippulaivamyymälän edustalle. Suunnitelmia väännettiin aika moneen otteeseen, kun Helsingin Rakennusvirasto ei (kumma kyllä) antanut lupaa avotulen tekoon Keskuskadun Penrose-kuvioidulle kiveykselle. Kaupunkimetsän suunnittelussa päädyttiin lopulta Finnjamboree Roihulla palvelleisiin pizzauuneihin, jotka lunastivat paikkansa tämänkaltaisten kokkailujen voimanlähteinä.

Valmistimme päivän aikana satunnaisille ohikulkijoille rieskapohjaisia pizzoja eli kavereiden kesken rizzoja. Kokkailu kaupunkimetsässä oli osa Haltin uuden malliston lanseerausta. Kaupunkikokkailusta kertovasta jutusta löytyy muuten kyseisten rizzojen, Poronpureman ja Metsän antaman reseptit!

Mitä nyt?

Vuosi 2017 tuo tullessaan jotain uutta ja jotain tuttua. Jo viikon kuluttua suuntaamme metsään valmistelemaan ensimmäisen Suomen luonnon päivän retkimenua! Oma näkemyksemme 4.2. Sukella talveen -päivän retkiruoaksi julkaistaan hyvissä ajoin, jotta saat siitä itsellesi inspiraatiota omalle retkellesi. Tarkat yksityiskohdat pysyköön piilossa vielä tässä vaiheessa, mutta jotain virallista ja takuulla herkullista on luvassa!

 

Comments

comments