Sukella talven ruokiin!

Ensimmäinen luonnon päivän kokkailuretki Ögalla, -3°C

Luontoa rakastavina ihmisinä haluamme juhlistaa Suomen 100-vuotiasta taivalta tekemällä metsässä sitä mistä tykkäämme ja nautimme. Suomen juhlavuoden aikana järjestetään neljä luonnon päivää ja onpa vuodelle laadittu virallinen juhlamenukin. Päätimme ensimmäisen luonnon päivän kunniaksi tarttua härkää sarvista ja laatia tästä kokonaisuudesta metsäkelpoisen version. Juhlamenun Suomen ulkoministeriölle ovat laatineet keittiömestarit Kim Palhus ja Arto Rastas.

Metsässä täytyy luovia hienojen reseptien ja nuotiotulen välissä niin, että lopputulos on herkullinen ja juhlava. Ensimmäisen luonnon päivän 4.2. juhla-ateria sisältää neljä eri ruokalajia, jotka toistimme niin hyvin kuin metsä antoi myöden. Ateriasta tuli herkullinen ja maittava ja ennen helmikuun neljättä teemme jokaisesta oman postauksen resepteineen ja kuvineen.

Juhlamenun tekopaikaksi tarjoutui partiotasavalta Toimen Poikien vuonna 2010 pystyttämä 100-vuotisjuhlalaavu (1910-2010), mikä toimi erinomaisena miljöönä satavuotiasta Suomea juhlistettaessa. Toimen Pojat on maamme pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut partiolippukunta, jonka varhaisvaiheet sortovuosista vapaussotaan liittyvät tiiviisti myös valtiollisen Suomen syntyyn.

P1350615 (Large)

Menun ruoat valmistusohjeineen löytyvät kätevästi myös YouTubesta Ulkoministeriön kanavalta – trendikästä, eikö! Täältä mekin otimme mallia ja tarkkailimme, miten kokit käsittelevät raaka-aineita. Monen ruokalajin käsittely metsässä loi pieniä haasteita, mutta hyvillä puukoilla (ja huumorilla) saimme ateriat loihdittua.

Sukella talveen 4.2. – metsäinen juhla-ateria:

Comments

comments

2 Comments on “Sukella talven ruokiin!

  1. Pingback: Tervaa, lohta ja tillikurkkuja - Bonfire Appétit!

  2. Pingback: Kolme kovaa koota - Bonfire Appétit!