Pullat melkein uunissa eli tikkupulla ilman tikkua

Korvapuustit – Nuuksio, -4 °C, nuotiolla

Hyvän aterian kruunaa aina teemaan sopiva jälkiruoka. Kuten olemme jo aiemmin oppineet, huolella suunniteltu metsäruokailu sisältää jälkiruoan siinä missä ruokailu missä tahansa. Jälkiruoan tehtävänä on paitsi maistua hyvältä, myös edesauttaa ruoansulatusta ruokailun päätteeksi.

Metsäjälkiruoat tuppaavat kuitenkin olemaan hieman staattisia, ja kuin tilauksesta Helsingin Sanomat esittelikin Torstai-liitteessään täysin uudenlaisen tavan valmistaa korvapuusteja. Jutussa taikina kypsennettiin uunin sijaan vohveliraudassa, mikä innoitti meidät jalostamaan ideaa omaan suuntaamme. Ei aikaakaan, kun päätös oli syntynyt: on päästävä kokeilemaan korvapuustien valmistusta nuotion lämmössä!

Ensimmäiset ajatukset jättivät epäilykselle sijaa: nuotio on uuninkorvikkeena hiukan haastava lähes yksinomaan alhaalta suuntautuvan ja helposti liian korkean lämpötilansa vuoksi. Toisaalta, innovaatioita ei synny jos ei toisinaan uskaltaudu kokeilemaan hulluiltakin tuntuvia ideoita. Olimmehan aiemminkin korvanneet uunin nuotiolla ja vieläpä hyvällä menestyksellä!

Päätimme helpottaa työskentelyä siinä määrin, että valmistimme taikinan kotona. Olivia-lehdestä löytyneellä reseptillä valmistimme taikinan rullaksi asti ja pakkasimme sen muoviastian suojissa reppuun odottamaan kypsennystä. Metsässä leikkasimme taikinapötköstä pullia, joita sitten aloimme kypsentämään.

korvapuusti

Kuten aprikoimmekin, paistaminen osoittautui alkuun hieman haastavaksi. Kokeilimme valmistusta kolmella eri tavalla: suoralla tulella, foliokäärön sisällä ja foliokantisella paistinpannulla. Suoralla tulella valmistetut pullat tahtoivat kärähtää, kun taas foliolla suojatut tekeleet lähinnä integroituivat ympäröivään folioon. Totesimme lopulta suoran tulen olevan paras vaihtoehto, joten jatkoimme valmistusta sen turvin ja kiinnitimme parempaa huomiota lämmönsäätelyyn.

korvapuustit

Lopulta homma alkoi onnistua, ja tuotokset alkoivat vaikuttaa esittelykelpoisilta. Taikina kypsyi sisältä asti ja pullat olivat todella maukkaita!

Summa summarum:

  • korvapuustien teko nuotiolla onnistuu
  • tee tarvittavat ennakkovalmistelut kotona
  • jos mahdollista, hommaa mukaasi pienisilmäinen metalliritilä
  • paista suoralla tulella, älä virittele folioita tai muita ainakaan pullan alapuolelle
  • tarkkaile tulta, paista melko miedolla lämmöllä ja käännä pullia tarvittaessa useammankin kerran
  • nauti lopputuloksesta!

korvapuustitkorvapuustiP1340327 (Medium)P1340341 (Medium)

Comments

comments