Suuren urheilujuhlan tuntua

metsägaala

Metsägaala – Nuuksio, -1 °C, ystävien kanssa

Reilun kuukauden ajan hehkutettu metsägaala alkoi viimein lähestyä. Ennakkotietojen perusteella näytti siltä, että väkeä olisi tulossa varsin mukavasti, mutta sääennuste vaihteli koko edeltävän viikon ajan upean ja melko surkean välillä, joten lopullisen osallistujamäärän suhteen ilmassa oli lievää jännitystä. Mitä, jos kukaan ei tulekaan paikalle? No, ainakin puolisot varmaan tulevat. Ja ehkä parhaat kaverit, edes säälistä.

Hioimme valmisteluja loppuun vielä edeltävän viikon ajan. Mitä kaikkea tarvitaan? Ruoan tekeminen tavoittelemallemme viidellekymmenelle on aivan eri asia kuin vain omalle porukalle. Kaikkea tarvitaan enemmän – tietenkin itse ruokaa, mutta myös astioita ruoanlaittoon ja  tällä kertaa poikkeuksellisesti myös esillepanoon. Homma oli onneksi hyvin hallussa joten kun vielä torstain-perjantain aikana sääennuste alkoi povaamaan hyvää säätä lauantaipäivälle, olimme niin sanotusti maastovalmiita.

Etujoukkomme siirtyivät kaupan kautta maastoon perjantai-iltana tarkastelemaan tiluksia ja suorittamaan valmisteluja suurta juhlaa varten. Viimeistään tässä vaiheessa kiittelimme huolellista varautumista: puolijoukkueteltan lämmössä valmistelut sujuivat mukavasti kun ulkona tuiskutti räntäistä lunta vaakatasossa. Aloitimme valmistelut ulkona ja sisällä hymyssä suin.

P1340073_muokattu P1340064_insta

Viimein lauantaiaamu valkeni (ehdimme toki myös nukkumaan välissä jokusen hetken). Yön aikana oli satanut viitisen senttiä puhdasta lunta, joten maisema oli kaunis jo tässä vaiheessa. Aamulla tuli muutama sakea lumikuuro vielä lisää, ja kun aurinko näiden jälkeen näyttäytyi pilvien takaa, oli kuin olisimme astuneet satumaisemaan!P1340111

Saimme kuin saimmekin aamupäivän aikana myös tarjoilut valmisteltua. Metsägaalan menu oli luonnollisesti kolmen ruokalajin mittainen:

  • Alkupaloiksi ruisnappeja äyriäistäytteellä sekä jääteetä
  • Pääruoaksi itse tehtyä makkaraa (joista aiempi juttu täällä), nuotioperunaa ja coleslaw-salaattia, ruokajuomana Ruosniemen panimon Pikkupomoa
  • Jälkiruoaksi vaniljaista panna cottaa passionhedelmähillolla ja kahvia

Halusimme karistaa turhan jäykistelyn ja tarjosimme ruoan esivalmisteltuna – lopullisen silauksen jokainen sai antaa annokselleen itse. Vieraita pyydettiin ennakkoon ottamaan mahdollisesti omistamansa nuotiopaistinpannut mukaan ja mielestäni tämä konsepti toimi hyvin – nuotiolle ei missään vaiheessa tullut pahaa ruuhkaa ja valmiiden aterioiden tarjoilu olisi ollut sanalla sanoen logistisesti hieman haastavaa.

IMG_4058IMG_4115 IMG_4118 IMG_4168

Päivän onnistumisesta on osaltaan kiittäminen myös yhteistyökumppaneitamme: saimme lahjoituksina makkaroihin tarvittavan lihan Hämeenkylän K-Supermarketilta, oluet Ruosniemen Panimolta ja kahvin Johan & Nyströmiltä.  Kiitos näistä teille jokaiselle erikseen!IMG_4209IMG_4241_instaIMG_4071_2

Tunnelma gaalassa oli todella lämmin: jokaiselle löytyi juttukaveria ja monet tekivät yhteistyötä annoksia valmistaessaan. Pidimme jopa pienimuotoisen puheen kesken kaiken, mutta edes tämä ei saanut rentoa tunnelmaa latistumaan! Yhteensä paikalla oli noin neljäkymmentä metsäruoan ja blogimme ystävää. Päivän jälkeen ainakin yksi asia lienee selvää: jossain muodossa tämä tullaan vielä toistamaan, niin onnistunut päivä mielestämme oli!IMG_4137_2

 

 

Comments

comments