Vuosi takana, tulevaisuus edessä

Kuin yllättäen, blogimme täyttää yhden vuoden. Aika tuntuu menneen melkoisen nopeasti, mutta yksivuotissynttärit ovat kaiketi yleensä edessä, kun aloituksesta on kulunut kaksitoista kuukautta. Matkan varrelle on jo tähän mennessä mahtunut yhtä jos toistakin hauskaa sattumusta: lukuisia herkullisia reseptejä, hyviä nuotion äärellä käytyjä keskusteluja ja maastoöitä. Yllättävän paljon myös kehuja ja kannustusta, kiitos niistä kaikista!

Idea blogiin lähti alunperin siitä, että mielestämme oli vaikea löytää kunnollisia retkiruokavinkkejä monipuolistamaan omien retkiemme evästarjontaa. Kävimme itse säännöllisen epäsäännöllisesti retkellä, joten omien kokeilujen dokumentointi ja jakaminen tuntui luontevalta. Kun blogille sitten keksittiin eräällä retkellä nimikin, alkoi blogin synty olemaan selvä.

Matkan varrella ainakin oma tietoutemme suomalaisesta retkiruokakulttuurista on noussut kohisten, ja facebookin retkikokki-ryhmääkin seuratessa näyttää siltä, että retkillä uskalletaan laajalti kokeilla myös pussikeittoa ja grillimakkaraa haastavampia vaihtoehtoja. Toisinaan nuotioiden ääressä näkeekin jo todellisia taidonnäytteitä! Oma ruoanlaittofilosofiammekin perustuu pitkälti ajattelumalliin, jossa ensin mietitään mitä tekisi mieli, ja vasta sen jälkeen tarkastellaan valitun ruoan valmistustapaa.

Vuoden aikana saatiin kasaan kaikkiaan 29 kirjoitusta, joita luettiin yhteensä yli 10 000 kertaa. Facebookissa sivusta tykkää jo yli 1 100 fania, mikä on ainakin allekirjoittaneen mielestä kova juttu!

Mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa blogia kuin yksivuotissynttärit! Haluammekin kutsua sinut ystäviesi kanssa Bonfire Appétitin näköisille metsäsynttäreille lauantaina 13.2.2016, klo 12-15! Synttärit pidämme tietysti luonnon helmassa, Nuuksion Kolmoislammin varaustulipaikalla. Tarjolla on loistavan seuran lisäksi tunnelmointia nuotion äärellä, retkievästä blogimme tyyliin ja parhaiden metsäherkkukokemusten vaihtamista. Ilmoita itsesi ja kaverisi mukaan oheisen lomakkeen kautta. Mukaasi tarvitset normaalit ulkoiluvaatteet ja ruokailuvälineet sekä nuotiopaistinpannun, mikäli omistat sellaisen.

Tervetuloa!

Comments

comments