Hammastunturin loimuhaukea

Tuore loimutettu hauki – Hammastunturin erämaa-alue,+ 14 °C, nuotiolla

Aittajärvellä Hammastunturin erämaassa nappasi: virvelillä nousi hetken kalastelun seurauksena noin viiden kilon hauki. Illan hämärtyessä nuotiolla valmistui tervaksen tuoksussa loimuhaukea. Kalamiehenä ja kokkina Joel Heino, teksti ja kuvat Susanna ”Suski” Oksanen.Photo-21.8.2015-13.06.38

Kalan valmistus alkoi perkaamisella: kalasta poistetaan selkäranka, sisäelimet, kidukset ja pää. Kala viilletään auki niin, että se saadaan asetettua yhtenä palana nuotiolle kypsymään.Photo-21.8.2015-12.33.09 Photo-21.8.2015-12.33.39

2015_08_11_0564-212015_08_11_0578-24

Peratut ja suolatut haukifileet asetettiin nuotiolle valmistumaan tervasten loimussa. Kiinnityksessä käytettiin rautalankaa ja alustana kuin tilauksesta löytynyttä vanhaa kantoa.

2015_08_11_0623-1

Lopputulos oli erämaaolosuhteissa suorastaan taivaallinen. Tuore, huolella valmistettu kala maistuu kuivaruokavalioon tottuneen vaeltajan suussa sanoinkuvaamattoman hyvältä!

2015_08_11_0658-302015_08_11_0664-31
Lisää vaelluskuvia Hammastunturin erämaasta valokuvablogissa:
http://suski.pictures.fi/blog/34/Hammastunturin+erämaa/

Comments

comments