Street food goes metsä

hot dog makkara bonfireappetit

Metsähodarit – Nuuksio, +7 °C, nuotiolla

Juttumme käsittelee jälleen kerran suosittua metsäevästä: nuotiomakkaraa. Tuo leivokseksikin määritelty elintarvike esiintyy laajalti erätulilla ympäri maan eikä varteenotettavaa kilpailijaa tunnu löytyvän. Makkaraa olemme käsitelleet jo kerran aiemminkin, mutta tämä kestohitti ansainnee vielä toisen käsittelyn. Nuotiomakkaran ilmeinen kehityskohde oli luonnollisesti rakentaa hodari sen ympärille.
Hodarihan on lopulta todella yksinkertainen konsepti: leipä, sekalaisia täytteitä ja makkara väliin. Riittää, kun panostat leipään, täytteisiin ja makkaraan, niin herkullinen lopputulos on taattu. Ja mikä parasta, jokainen saa koota itselleen mieluisan kombon tarjolla olevista vaihtoehdoista.

Aurinkoisen kevätpäivän koittaessa päätimme suunnata ex tempore -päiväretkelle. Pakkasimme reppuun nyyttärimeiningillä hankitut hodaritarvikkeet ja kainaloon seurueen koirajäsenet. Puolen tunnin reippaan kävelyn jälkeen saavuimme Kämmenlammen nuotiopaikalle ja aloitimme heti tiukan kokkaustuokion.
hot dog makkara bonfireappetit
Hodarien valmistelu alkaa ainesosien valmistelulla. Meidän palettiimme kuului tällä kertaa:

  • Hatting mini -hodarisämpylät kaupan hyllyltä
  • muutamaa erilaista nakkia ja makkaraa
  • pekonia
  • sipulia
  • suolakurkkuja
  • ketsuppia
  • Sweet Baby Ray’s barbequekastiketta
  • teriyakimarinoitu salaatti (Raasta porkkanaa ja kurkkua, sekoita joukkoon silputtua korianteria sekä loraus teriyakikastiketta ja valkoviinietikkaa. Pakkaa tiiviiseen rasiaan jo kotona ja anna marinoitua kävelymatkan ajan.)
 hodarit

 

Sämpylät ja nakit saatiin kuumiksi nuotiopaikan ritilällä, ja varrellinen Muurikka osoitti jälleen kerran tarpeellisuutensa sipulien ja pekonien käristelyssä. Alla pari tyylinäytettä tämänkertaisesta menustamme – eipä jäänyt nälkä tälläkään kertaa.

Combo #1: maustekurkku-sipuli-pekoni-bbq

hot dog tuborg

 

Combo #2: teriyakisalaatti-sipuli-pekoni

hot dog hartwall ipa
Mitkä ovat omat suosikkitäytteesi hodarissa?

Comments

comments