Ameriikan Pannukakut

Pannukakut – Nuuksio, -18 °C, Trangia

Aamiainen on päivän tärkein ateria metsässäkin. Hyvä metsäaamiainen maistuu hyvälle ja on miellyttävä valmistaa vaikka aamukohmeisenakin. Juuri tällaiseen aamiaistarpeeseen vastaavat nämä herkulliset amerikkalaistyyppiset pannukakut vaahterasiirapin kera.

Kirpeänpirteän talviauringon noustessa kylmänä ja kirkkaana vietimme taannoin rauhallista retkiaamua pannukakkuaamiaisen parissa. Amerikkalaistyyliset pannukakut vaahterasiirapin ovat erään bloggaajamme lauantaiaamujen perhetraditio, jonka juuret ovat Greenwichissä Connecticutissa. Tämän reseptin toteutus onnistuu nousematta lainkaan makuupussista, mikä lasketaan suureksi voitoksi kylmissä lämpötiloissa.

Valmistusta varten tarvitaan vain pannu ja lämmönlähde. Pannuna käytössämme oli pieni teräksinen 5” blinipannu. Trangian paistinpannu on tarkoitukseemme liian ohut ja laaja. Lämmönlähteen tärkein kriteeri on yllättäen tarpeeksi heikko teho! Pannukakkujahan ei paisteta kuten ugrilaisia lettuja kuumalla pannulla. Rauhallinen paisto kestää n. 1-1½ min/puoli. Jotta paksut pannukakut eivät tuossa ajassa palaisi pinnalta mutta kypsyisivät sisältä on lämmön oltava optimaalinen. Trangian poltin rajoitin täysin auki tuotti parhaan tuloksen pannun lämmittyä. Tätä ruokaahan ei oikeastaan voi pilata kuin väärällä paistolämmöllä. Prosessikeskeinen kokkaaja paistaa kahdellakin pannulla jos ruokittavia suita on enemmän.

Kuiva-aineet kannattaa sekoittaa jo kotona keskenään ja lisätä puskissa sitten sekaan nesteet. Pidemmällä vaelluksella maito tietysti korvataan maitojauheella. Sesonkiaikoina taikinaan voi miksata vaikka makuupussin vierestä poimittuja marjoja. Keralle tarjottavaksi suosittelemme vaaterasiirappia, joka säilyttää nähtävästi juoksevuutensa kovassakin pakkasessa.

Taivaallisen herkullista ja ravitsevaa!

letut

Ameriikan Pannukakut kahdelle

  • 3 dl luomutäysmaitoa
  • 2,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ dl kookossokeria
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl vaniljasokeria
  • ripaus vuorisuolaa

Comments

comments