Vaihtoehto Campingille

Omatekoinen makkara – Nuuksio, -6 °C, kaminalla
Makkara lienee perinteisin retkiruoista, luultavasti koska on helppoudessaan varmasti ylivoimainen nuotiolla valmistettavaksi. Mekin päätimme turvautua makkaran voimaan ollessamme valvomassa partiokisoja. Ruoka ei tällä kertaa valmistunut tulella, vaan käytimme kypsytyksessä puolijoukkueteltan lämmikkeenä ollutta kaminaa.
Emme tyytyneet marketin makkaravalikoimaan, vaan päädyimme tekemään itse omamme. Ennakko-odotuksista poiketen makkaran valmistus maasto-olosuhteissa on itseasiassa sangen helppoa. Aivan vaellusolosuhteisiin tästä metsäruoasta ei tosin ole, sillä valmistukseen tarvitaan parikiloinen lihamylly, jolla valittu liha jauhetaan. Parasta omatekoisessa makkarassa on, että sen voit maustaa kirjaimellisesti haluamallasi tavalla. Ohessa oma versiomme.
Ainekset
  • haluamasi määrä rasvapitoista lihaa (esim. sian niskaa eli kassleria)
  • sinihomejuustoa
  • sian silavaa
  • sian suolta
  • lihamylly muoviohjurilla
  • nuotiopaistinpannu
  • kamina
  • foliota

 

Valmistus

Aloita jauhamalla liha myllyn läpi. Liha ei oikeastaan voi olla liian hienoa, vaan voit hyvin tarvittaessa jauhaa lihan useampaan kertaan. Kun liha on jauhettu, lisää joukkoon sinihomejuusto, silava ja/tai muut haluamasi mausteet ja sekoita ainekset taikinaksi.

Kun taikina on valmis, aseta muovinen suppilo-ohjuri myllyn suulle, ja pujota sian suoli sen ympärille. Valmis taikina jauhetaan myllyn läpi makkaraksi, joka on hyvä ”katkaista” pyöräyttämällä pötkö ympäri noin makkaran mittaisiksi pätkiksi. Kun olet saanut koko täytteen suoleen, leikkaa pötkö noin neljän makkaran ketjuiksi.

Paista makkarat pannulla kaminan lämmössä ”pinnoilta kiinni” ja kääri ne folioon. Kypsytä folionyyttejä kaminan päällä lämpötilan mukaan noin 15-20 minuuttia. Kun makkarat ovat kypsyneet, nauti ne hyvällä ruokahalulla! Tarkkaile erityisesti naapuriseurueiden katseita ja tarjoa heille makkaraa tarpeen mukaan.

Illallinen valmistuu!

A photo posted by Linda Pynnönen (@lindapyn) on

Comments

comments

One Comment on “Vaihtoehto Campingille

  1. Pingback: Street food goes metsä | Bonfire Appétit