Vaihtoehto Campingille
Omatekoinen makkara – Nuuksio, -6 °C, kaminalla
Ainekset
- haluamasi määrä rasvapitoista lihaa (esim. sian niskaa eli kassleria)
- sinihomejuustoa
- sian silavaa
- sian suolta
- lihamylly muoviohjurilla
- nuotiopaistinpannu
- kamina
- foliota
Valmistus
Aloita jauhamalla liha myllyn läpi. Liha ei oikeastaan voi olla liian hienoa, vaan voit hyvin tarvittaessa jauhaa lihan useampaan kertaan. Kun liha on jauhettu, lisää joukkoon sinihomejuusto, silava ja/tai muut haluamasi mausteet ja sekoita ainekset taikinaksi.
Kun taikina on valmis, aseta muovinen suppilo-ohjuri myllyn suulle, ja pujota sian suoli sen ympärille. Valmis taikina jauhetaan myllyn läpi makkaraksi, joka on hyvä ”katkaista” pyöräyttämällä pötkö ympäri noin makkaran mittaisiksi pätkiksi. Kun olet saanut koko täytteen suoleen, leikkaa pötkö noin neljän makkaran ketjuiksi.
Paista makkarat pannulla kaminan lämmössä ”pinnoilta kiinni” ja kääri ne folioon. Kypsytä folionyyttejä kaminan päällä lämpötilan mukaan noin 15-20 minuuttia. Kun makkarat ovat kypsyneet, nauti ne hyvällä ruokahalulla! Tarkkaile erityisesti naapuriseurueiden katseita ja tarjoa heille makkaraa tarpeen mukaan.
Pingback: Street food goes metsä | Bonfire Appétit