Kaalipataa tunturissa

Kaalipata – UKK-puisto, +14 °C, trangia

Vaelluksella ruoan on syytä olla paitsi kevyttä, myös toisinaan nopeasti valmistettavaa. Varsinkin kesken päivää syötävän lounaan on syytä olla nopea, jotta kulku pääsee jatkumaan nopeasti eikä päivään tule turhan pitkää taukoa.

Kaalilaatikko, tai oikeammin -pata on tässä tarkoituksessa erinomainen vaihtoehto. Sen voi valmistaa kokonaan kuivatuista aineksista, joten yhden aterian painoksi ei tule rinkkaan kuin joitakin kymmeniä grammoja. Tämä ruoka testattiin UKK-puistossa Vongoivan kammin tulipaikalla.

Ainekset ja tarvikkeet:
  • 500 g keräkaalia (paino kuivattuna murto-osa tästä)
  • 200 g naudan jauhelihaa (kuivattu paino noin 60 g)
  • 1 dl puuroriisiä
  • suolaa makusi mukaan
  • puolukkaa lähimaastosta
  • hieman sokeria puolukoita varten
  • 2 trangian kattilaa ja polttimet näihin

 

Valmistus:

Saapuessasi lounaspaikalle, laita ensimmäisenä kuivatut ruoat (kaali ja jauheliha) likoamaan veteen miedolle lämmölle. Lähetä tässä vaiheessa kaverisi keräämään lähimaastosta puolukoita survosta varten ja mene itsekin hetkeksi auttamaan. Kypsennä riisi omassa kattilassaan. Riisi saa tässä vaiheessa olla hieman al dente.

Kun riisi on kypsynyt, sekoita ainekset ja lisää kattilan pohjalle kuiva-ainesten liotusvettä tarpeen mukaan muutaman desin verran. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes jauheliha on pehmennyt, tarkista mausteet ja tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Comments

comments